Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma Rózsa recept

Alma Rózsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 2 savanykás piros alma
    • 3 ek sárgabaracklekvár
    • porcukor
    • fahéj
    • fél citrom leve
    • 1 ek liszt (nyújtáshoz)

    Elkészítése:

    A tésztát kicsit kinyújtjuk, és hat részre vágjuk. Az almákat kettévágjuk, kiszedjük a csumáját. Vékonyra (kb. 2 mm) felszeleteljük.

    Egy üvegtálat félig megtöltünk hideg vízzel és a fél citromlevével. Beletesszük az almaszeleteket, és 2-3 percre magas hőfokra betesszük a mikróba. Ezután leszűrjük az alma levét, és lecsepegtetjük.

    A sárgabaracklekvárhoz 1 ek vizet adunk, elkeverjük, kiforraljuk.

    A meghűlt lekvárral megkenjük a leveles tésztát, és az almaszeleteket a tészta felső részén sorba rakjuk. A tészta alját ráhajtjuk, megszórjuk fahéjjal az alsó szélét, majd feltekerjük.

    Szilikonos muffin formába tesszük, 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
    A tetejét porcukorral és fahéjjal megszórjuk.

    Tipp:

    Én mindig savanykás almából készítem!

    A alma rózsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 211 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá