Áfonyás-csokicseppes keksz recept
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg csokilencse (esetleg étcsokoládé)
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 0,5 kk étkezési szódabikarbóna
- 10 dkg vaj/margarin
- 15 dkg barna cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Az áfonyát apróra daraboljuk. Ha csoki lencse helyett étcsokoládét használunk, akkor azt durvára vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a vajat/margarint és a tojásokat. Kézzel kicsit összedolgozzuk, majd beleszórjuk az áfonyát és a csokit. Átkeverjük.
Lisztes kézzel kisebb diónyi darabokat formálunk a két kezünk között, majd az előkészített tepsikbe fektetjük egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek.
160 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, ezután egész vékonyan megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Igazán finom, nem túl édes kekszek születtek. Ami nagyon tetszett, hogy puha, omlós lett a végeredmény, nem pedig az a ropogós, fogbeletörős keksz. Biztosan máskor is kap majd ilyet a család.