Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás-csokicseppes keksz recept

Áfonyás-csokicseppes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg aszalt vörös áfonya
    • 10 dkg csokilencse (esetleg étcsokoládé)
    • 25 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 0,5 kk étkezési szódabikarbóna
    • 10 dkg vaj/margarin
    • 15 dkg barna cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    Az áfonyát apróra daraboljuk. Ha csoki lencse helyett étcsokoládét használunk, akkor azt durvára vágjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a vajat/margarint és a tojásokat. Kézzel kicsit összedolgozzuk, majd beleszórjuk az áfonyát és a csokit. Átkeverjük.

    Lisztes kézzel kisebb diónyi darabokat formálunk a két kezünk között, majd az előkészített tepsikbe fektetjük egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek.

    160 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, ezután egész vékonyan megszórjuk porcukorral.

    Tipp:

    Igazán finom, nem túl édes kekszek születtek. Ami nagyon tetszett, hogy puha, omlós lett a végeredmény, nem pedig az a ropogós, fogbeletörős keksz. Biztosan máskor is kap majd ilyet a család.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá