A legfinomabb isler recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 12 dkg darált dió
- 40 dkg baracklekvár
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 csipet só
- 20 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet a darált dióval meg a cukorral elvegyítjük, majd a vajjal, a tojássárgájával és a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára lehűtjük.
Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk és kiszúrjuk az islereket. Sütőpapírral borított tepsibe rakva, előmelegített sütőben, 175 fokon zsemleszínűre sütjük.
Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk, majd a gőz fölött megolvasztott, vajjal fényesre kevert csokival bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

