A legfinomabb isler recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 12 dkg darált dió
- 40 dkg baracklekvár
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 csipet só
- 20 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet a darált dióval meg a cukorral elvegyítjük, majd a vajjal, a tojássárgájával és a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára lehűtjük.
Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk és kiszúrjuk az islereket. Sütőpapírral borított tepsibe rakva, előmelegített sütőben, 175 fokon zsemleszínűre sütjük.
Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk, majd a gőz fölött megolvasztott, vajjal fényesre kevert csokival bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

