Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!

Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, a sütés nélküli édességek igazi megváltást jelentenek. Ráadásul, ha gyümölcs is kerül bele, garantált a felfrissülés és a jókedv. Ebben a válogatásban 8 ellenállhatatlan gyü Tovább olvasom »

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod

Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. Különösen igaz ez a hűtőre. Mert amit ösztönből bepakolunk oda „biztos, ami biztos” alapon, az nem mindig hálálja meg a hideget. Néhány alapélelmiszer kifejezetten megsínyli a Tovább olvasom »

10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak

A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretjük benne. De ami nekünk gyerekkorunk íze, az egy külföldi számára gyakran meghökkentő élmény lehet. Néha a kinézet, néha az állag, máskor pedig a hozzávalók váltanak ki szemöl Tovább olvasom »

9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel

Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hanem egy kis hiba, egy kis sietség vagy épp egy nagy adag szerencse. Van, amit egy elaludt cukrász, mást egy szétszórt pincér, megint mást pedig a lustaság „talált fel” – és ma m Tovább olvasom »

10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud

A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirospaprikára, a borsra vagy a köménymagra. De vajon ismerjük őket igazán? Sokszor megszokásból szórjuk őket az ételbe, közben pedig évszázados történeteket, érdekességeket rejtene Tovább olvasom »

10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról

A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden ételhez, ráadásul még az egészségünkre is jó hatással van. De vajon mennyit tudunk erről az illatos kis gerezdről? A történelem, a tudomány és a népi hagyomány is számos izgalmas Tovább olvasom »

10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál

Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elengedhetetlen része a nyárnak. De vajon ismerjük igazán? Nem csak lekvárba, tortába vagy reggeli zabkására jó – rengeteg érdekességet is tartogat ez az apró, piros gyümölcs. Mutatu Tovább olvasom »

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások

Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töltött húsételek biztosan nem fognak csalódást okozni! A gazdagon rétegzett csirkemellek, sajttal, sonkával vagy gombával sült karajok nemcsak ízletesek, de szemet gyönyörködtet Tovább olvasom »

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül

Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az ízekről! Ezek a húsmentes receptek – cukkinis puffancs, rakott karfiol, zellerropogós, mediterrán pite vagy akár indiai Pav Bhaji – változatos alapanyagokból készülnek, tele fűsz Tovább olvasom »