Zsályaecet recept

Hozzávalók:
- 0,5 l 20 %-os ételecet
- 4-5 szál virágzó zsályaág
- 1 literes zárható tetejű üveg
- 0,5 l víz
Elkészítése:
A zsályavirágot óvatosan leöblítjük hideg vízzel, és szárával együtt beletesszük az üvegbe. Felöntjük az ecettel, vízzel, majd lezárjuk. Egy hétig így érleljük meleg helyen. (Nyáron nem lesz nehéz meleg helyet találni.)
Egy hét után leszűrjük valamilyen szép formájú üvegbe az időközben megszínesedett ecetünket.
Tipp:
Salátákhoz, bab-, lencse,- borsó főzelékekhez, egytál ételekhez használható, kellemes ízt ad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »