Zakuszka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 kg padlizsán
- 3-3 kg paradicsom, paprika
- 1 kg hagyma
- 1 l paradicsomlé
- 8 dl olaj
- fél csomag szemes bors
- babérlevél
- só
- 1 kk szalicil
Elkészítése:
A padlizsánt egészben, héjastól puhára sütjük sütőben, majd hideg vízbe tesszük, megpucoljuk, jól kicsepegtetjük és ledaráljuk.
A hagymát a paprikával, paradicsommal ledaráljuk, olajon dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a borsot, a sót, a babérlevelet, a szalicilt és a padlizsánt. Összefőzzük és melegen üvegbe töltjük.
Mi kenyérre kenve fogyasztjuk, de szószként is felhasználható. Kicsit időigényes elkészíteni, de bátran ajánlom mindenkinek, az íze isteni finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.