Házi majonéz recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk cukor
- 1 tk mustár
- 2 tk citromlé
- csipetnyi só
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A majonéz elkészítésének két a türelem és az alapanyagok lehűtése.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukra lesz szükség. A fehérjét lefagyaszthatjuk, vagy csinálhatunk belőle habcsókot. A tojássárgákat elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.
Amikor már habos adunk hozzá egy pár csepp olajat, megvárjuk amíg felveszi, majd újból egy csepp olajat adunk hozzá. 1 tojás körülbelül 0,5 dl olajat vesz fel, ezt cseppenként adagoljuk hozzá. Amikor már kezd krémes lenni az állaga hozzáadhatjuk a mustárt és a citrom levét is.
15-20 perc munka szükséges a majonéz elkészítéséhez, viszont olcsóbb mint a bolti és a belőle készült ételek is finomabbak. Ha nincs ötleted, mire használd fel a majonézt, nézz szét itt: Majonézes receptek
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »