Házi majonéz recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk cukor
- 1 tk mustár
- 2 tk citromlé
- csipetnyi só
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A majonéz elkészítésének két a türelem és az alapanyagok lehűtése.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukra lesz szükség. A fehérjét lefagyaszthatjuk, vagy csinálhatunk belőle habcsókot. A tojássárgákat elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.
Amikor már habos adunk hozzá egy pár csepp olajat, megvárjuk amíg felveszi, majd újból egy csepp olajat adunk hozzá. 1 tojás körülbelül 0,5 dl olajat vesz fel, ezt cseppenként adagoljuk hozzá. Amikor már kezd krémes lenni az állaga hozzáadhatjuk a mustárt és a citrom levét is.
15-20 perc munka szükséges a majonéz elkészítéséhez, viszont olcsóbb mint a bolti és a belőle készült ételek is finomabbak. Ha nincs ötleted, mire használd fel a majonézt, nézz szét itt: Majonézes receptek
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »