Házi majonéz recept
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk cukor
- 1 tk mustár
- 2 tk citromlé
- csipetnyi só
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A majonéz elkészítésének két a türelem és az alapanyagok lehűtése.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukra lesz szükség. A fehérjét lefagyaszthatjuk, vagy csinálhatunk belőle habcsókot. A tojássárgákat elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.
Amikor már habos adunk hozzá egy pár csepp olajat, megvárjuk amíg felveszi, majd újból egy csepp olajat adunk hozzá. 1 tojás körülbelül 0,5 dl olajat vesz fel, ezt cseppenként adagoljuk hozzá. Amikor már kezd krémes lenni az állaga hozzáadhatjuk a mustárt és a citrom levét is.
15-20 perc munka szükséges a majonéz elkészítéséhez, viszont olcsóbb mint a bolti és a belőle készült ételek is finomabbak. Ha nincs ötleted, mire használd fel a majonézt, nézz szét itt: Majonézes receptek