Szilvás körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 4 kg szilva
- 3.5 kg körte
- 2 kg cukor
- 4 csomag dzsemfix
- 30 ml rumaroma
- 4 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, a körtét meghámozzuk, a belsejét kivágjuk.
A kimagozott szilvát feltesszük főzni magában úgy, hogy semmi vizet nem teszünk alá. Sűrűn kevergetjük.
Amikor a szilva pépessé főtt, levesszük a tűzről, kihűtjük és turmixoljuk.
A meghámozott körtét feltesszük annyi vízben főzni amennyi ellepi. Amikor megfőtt kihűtjük összeturmixoljuk és a szilvával együtt főzzük.
A cukrot és a dzsemfixet összekeverjük és már a főzés elején ráöntjük a gyümölcsre, hozzáadjuk a fahéjat és a rumaromát és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett.
Üvegekbe merítjük és jó szorosan lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »