Szilvás körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 4 kg szilva
- 3.5 kg körte
- 2 kg cukor
- 4 csomag dzsemfix
- 30 ml rumaroma
- 4 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, a körtét meghámozzuk, a belsejét kivágjuk.
A kimagozott szilvát feltesszük főzni magában úgy, hogy semmi vizet nem teszünk alá. Sűrűn kevergetjük.
Amikor a szilva pépessé főtt, levesszük a tűzről, kihűtjük és turmixoljuk.
A meghámozott körtét feltesszük annyi vízben főzni amennyi ellepi. Amikor megfőtt kihűtjük összeturmixoljuk és a szilvával együtt főzzük.
A cukrot és a dzsemfixet összekeverjük és már a főzés elején ráöntjük a gyümölcsre, hozzáadjuk a fahéjat és a rumaromát és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett.
Üvegekbe merítjük és jó szorosan lezárjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »