Szilvás körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 4 kg szilva
- 3.5 kg körte
- 2 kg cukor
- 4 csomag dzsemfix
- 30 ml rumaroma
- 4 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, a körtét meghámozzuk, a belsejét kivágjuk.
A kimagozott szilvát feltesszük főzni magában úgy, hogy semmi vizet nem teszünk alá. Sűrűn kevergetjük.
Amikor a szilva pépessé főtt, levesszük a tűzről, kihűtjük és turmixoljuk.
A meghámozott körtét feltesszük annyi vízben főzni amennyi ellepi. Amikor megfőtt kihűtjük összeturmixoljuk és a szilvával együtt főzzük.
A cukrot és a dzsemfixet összekeverjük és már a főzés elején ráöntjük a gyümölcsre, hozzáadjuk a fahéjat és a rumaromát és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett.
Üvegekbe merítjük és jó szorosan lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »