Szilvalekvár recept
Hozzávalók:
- 4 kg szilva
- 50-70 dkg cukor (attól függ milyen édes a szilva)
- fél dl 20 %-os ecet
Elkészítése:
A szilvát alaposan megmossuk, a magokat eltávolítjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Letakarjuk, és így tartjuk egy napig.
Ezután feltesszük főni. A forrástól számítva 5 órán át főzzük alacsonyabb hőfokon, eközben nem szabad megkavarni. Ha már 1/3-ára összefő a mennyiség, 20 percig folyamatosan kevergetjük, hogy a maradék nagyobb darabok is szétessenek.
Tiszta üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

