Szilvalekvár recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 kg szilva
- 50-70 dkg cukor (attól függ milyen édes a szilva)
- fél dl 20 %-os ecet
Elkészítése:
A szilvát alaposan megmossuk, a magokat eltávolítjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Letakarjuk, és így tartjuk egy napig.
Ezután feltesszük főni. A forrástól számítva 5 órán át főzzük alacsonyabb hőfokon, eközben nem szabad megkavarni. Ha már 1/3-ára összefő a mennyiség, 20 percig folyamatosan kevergetjük, hogy a maradék nagyobb darabok is szétessenek.
Tiszta üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.