Szilvabőr recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 nagyméretű tepsihez:
- 80 dkg szilva (magozás utáni tiszta súly)
- fél pohár méz vagy barna cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A megmosott, kimagozott szilvát lábosba tettem, rászórtam fél pohárnyi barna nádcukrot, 1 teáskanálnyi fahéjat, mindent összekevertem és alágyújtottam. Forrás után takarékra vettem a lángot, és fél óra alatt “szottyosra” főztem a szilvát. Majd botmixerrel pürésítettem, és ezt a pürét kétfelé osztva sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsikben kiterítettem.
Ezután 60 fokosra előmelegített sütőbe tettem egymás alá mindkét tepsit, és 6 órán keresztül szárítottam.
A sütő ajtaját egy fakanál nyelével kitámasztottam, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni.
Akkor jó, ha bőrszerűen szikkadtnak tűnik .Amikor jónak gondoltam lezártam a sütőt és benne hagytam kihűlni az elkészült rágcsálnivalókat.
Miután kihűltek, óvatosan eltávolítottam sütőpapírt, ollóval csíkokra vágtam és lazán összekötöttem.
Tipp:
Gumicukorhoz hasonlatos csemege, gyümölcstekercs. Érdemes sütőpapírba csavarva tárolni, hogy ne ragadjon össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

