Szilvabőr recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 2 nagyméretű tepsihez:
- 80 dkg szilva (magozás utáni tiszta súly)
- fél pohár méz vagy barna cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A megmosott, kimagozott szilvát lábosba tettem, rászórtam fél pohárnyi barna nádcukrot, 1 teáskanálnyi fahéjat, mindent összekevertem és alágyújtottam. Forrás után takarékra vettem a lángot, és fél óra alatt “szottyosra” főztem a szilvát. Majd botmixerrel pürésítettem, és ezt a pürét kétfelé osztva sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsikben kiterítettem.
Ezután 60 fokosra előmelegített sütőbe tettem egymás alá mindkét tepsit, és 6 órán keresztül szárítottam.
A sütő ajtaját egy fakanál nyelével kitámasztottam, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni.
Akkor jó, ha bőrszerűen szikkadtnak tűnik .Amikor jónak gondoltam lezártam a sütőt és benne hagytam kihűlni az elkészült rágcsálnivalókat.
Miután kihűltek, óvatosan eltávolítottam sütőpapírt, ollóval csíkokra vágtam és lazán összekötöttem.
Tipp:
Gumicukorhoz hasonlatos csemege, gyümölcstekercs. Érdemes sütőpapírba csavarva tárolni, hogy ne ragadjon össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »