Svéd savanyúság télire recept
Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 6 dl cukor
- 8 dl víz
- 4 dl 10%-os ecet
- 1 dl só
- 1 kk szalicil
- 1 kk borkén
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk. Héjasan legyaluljuk. Ha van hibás rész a héján, azt kivágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd legyaluljuk. Egy nagy lábasba tesszük, ráöntjük a többi hozzávalót.
Napközben többször megkeverve, tiszta ruhával letakarva legalább 24 órát állni hagyjuk.
Közben kóstolgassuk, ki milyen édesre vagy savanyúbbra akarja elkészíteni.
Üvegekbe merjük hézagosan, és lezárjuk az üvegeket.
Mehetnek a kamra polcra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

