Svéd savanyúság télire recept

Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 6 dl cukor
- 8 dl víz
- 4 dl 10%-os ecet
- 1 dl só
- 1 kk szalicil
- 1 kk borkén
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk. Héjasan legyaluljuk. Ha van hibás rész a héján, azt kivágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd legyaluljuk. Egy nagy lábasba tesszük, ráöntjük a többi hozzávalót.
Napközben többször megkeverve, tiszta ruhával letakarva legalább 24 órát állni hagyjuk.
Közben kóstolgassuk, ki milyen édesre vagy savanyúbbra akarja elkészíteni.
Üvegekbe merjük hézagosan, és lezárjuk az üvegeket.
Mehetnek a kamra polcra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »