Svéd savanyúság télire recept

Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 6 dl cukor
- 8 dl víz
- 4 dl 10%-os ecet
- 1 dl só
- 1 kk szalicil
- 1 kk borkén
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk. Héjasan legyaluljuk. Ha van hibás rész a héján, azt kivágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd legyaluljuk. Egy nagy lábasba tesszük, ráöntjük a többi hozzávalót.
Napközben többször megkeverve, tiszta ruhával letakarva legalább 24 órát állni hagyjuk.
Közben kóstolgassuk, ki milyen édesre vagy savanyúbbra akarja elkészíteni.
Üvegekbe merjük hézagosan, és lezárjuk az üvegeket.
Mehetnek a kamra polcra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »