Kovászos uborka Mártától recept

Hozzávalók:
- 1kg uborka
- 2-3 szem krumpli
- cs kapor
- 1 kisebb hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- egész bors
- só
Elkészítés:
Az üveg aljára rakom a karikára szeletelt krumplit, kaprot, hagymát, fokhagymát. Szépen sorjában belerakom a megmosott és bevagdalt uborkákat. A sós (érezni kell a sónak, mert az uborka felveszi) vizet a borssal langyosra melegítem, és úgy öntöm az üvegbe. Jól el kell lepnie az uborkákat. Egy kistányérral letakarom. Ha szépen megérett, kiszedem az üvegből és átszűröm. Mehet minden vissza az üvegbe. Ráöntöm a levet és teszek rá két kanál ecetet. Hűvös helyre teszem. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »