Kovászos uborka Mártától recept

Hozzávalók:
- 1kg uborka
- 2-3 szem krumpli
- cs kapor
- 1 kisebb hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- egész bors
- só
Elkészítés:
Az üveg aljára rakom a karikára szeletelt krumplit, kaprot, hagymát, fokhagymát. Szépen sorjában belerakom a megmosott és bevagdalt uborkákat. A sós (érezni kell a sónak, mert az uborka felveszi) vizet a borssal langyosra melegítem, és úgy öntöm az üvegbe. Jól el kell lepnie az uborkákat. Egy kistányérral letakarom. Ha szépen megérett, kiszedem az üvegből és átszűröm. Mehet minden vissza az üvegbe. Ráöntöm a levet és teszek rá két kanál ecetet. Hűvös helyre teszem. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »