Kovászos uborka Mártától recept

Hozzávalók:
- 1kg uborka
- 2-3 szem krumpli
- cs kapor
- 1 kisebb hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- egész bors
- só
Elkészítés:
Az üveg aljára rakom a karikára szeletelt krumplit, kaprot, hagymát, fokhagymát. Szépen sorjában belerakom a megmosott és bevagdalt uborkákat. A sós (érezni kell a sónak, mert az uborka felveszi) vizet a borssal langyosra melegítem, és úgy öntöm az üvegbe. Jól el kell lepnie az uborkákat. Egy kistányérral letakarom. Ha szépen megérett, kiszedem az üvegből és átszűröm. Mehet minden vissza az üvegbe. Ráöntöm a levet és teszek rá két kanál ecetet. Hűvös helyre teszem. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »