Sárgabaracklekvár recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 kg sárgabarack
- 70 dkg kristálycukor
- 1 csomag citromsav (2,5 g)
Elkészítése:
A barackokat lemossuk,ezután forró vízbe tesszük, és 1 perc után leszűrjük. Lehéjazzuk, kimagozzuk, és a gyümölcshúst késsel apróra vágjukvagy botmixerrel pürésítjük.
Nagy, zománcos lábasban főzzük 30 percig, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük 10 percig, gyakran kevergetve.
A tűzröl levéve alaposan elkeverjük benne a citromsavat, és az előkészített tiszta üvegeket megtöltjük a kész lekvárral.
Szorosan lezárjuk az üvegeket, és 5 percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és kihűlésig ott pihentetjük. Az így elkészített lekvár sokáig eláll tartósítószer nélkül, viszont felbontás után hűtöben tároljuk tovább. Nem romlik, érdemes kipróbálni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.