Sárgabaracklekvár recept

Hozzávalók:
- 4 kg sárgabarack
- 70 dkg kristálycukor
- 1 csomag citromsav (2,5 g)
Elkészítése:
A barackokat lemossuk,ezután forró vízbe tesszük, és 1 perc után leszűrjük. Lehéjazzuk, kimagozzuk, és a gyümölcshúst késsel apróra vágjukvagy botmixerrel pürésítjük.
Nagy, zománcos lábasban főzzük 30 percig, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük 10 percig, gyakran kevergetve.
A tűzröl levéve alaposan elkeverjük benne a citromsavat, és az előkészített tiszta üvegeket megtöltjük a kész lekvárral.
Szorosan lezárjuk az üvegeket, és 5 percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és kihűlésig ott pihentetjük. Az így elkészített lekvár sokáig eláll tartósítószer nélkül, viszont felbontás után hűtöben tároljuk tovább. Nem romlik, érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »