Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabaracklekvár recept

Sárgabaracklekvár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 kg sárgabarack
    • 70 dkg kristálycukor
    • 1 csomag citromsav (2,5 g)

    Elkészítése:

    A barackokat lemossuk,ezután forró vízbe tesszük, és 1 perc után leszűrjük. Lehéjazzuk, kimagozzuk, és a gyümölcshúst késsel apróra vágjukvagy botmixerrel pürésítjük.

    Nagy, zománcos lábasban főzzük 30 percig, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük 10 percig, gyakran kevergetve.

    A tűzröl levéve alaposan elkeverjük benne a citromsavat, és az előkészített tiszta üvegeket megtöltjük a kész lekvárral.

    Szorosan lezárjuk az üvegeket, és 5 percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és kihűlésig ott pihentetjük. Az így elkészített lekvár sokáig eláll tartósítószer nélkül, viszont felbontás után hűtöben tároljuk tovább. Nem romlik, érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá