Reszelt alma recept

Hozzávalók:
- savanykás alma(pl nyári Éva)tetszés szerint
- szalicil
- 7 dl-es üvegek
Elkészítése:
Az almát lereszelem, beletömködöm jól az üvegekbe,tetejére kevés szalicilt teszek,és lezárom.
Nagyobb edénybe teszem az üvegeket,annyi vizet öntök alá, hogy az üvegek nyakáig érjen,letakarom, és forrástól számítva 10 percig dunsztolom, majd az edényben hagyom kihűlni. Használat előtt a szaliciles réteget vegyük le.
Nagyon jó almás pitének, rétesnek, almamártásnak stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »