Pikáns paradicsomlekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 1 megtisztított chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé, egy citrom reszelt héja, 50 dkg cukor
Elkészítése:
A megtisztított paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe és fél percig forraljuk, majd ha kivettük, hideg vízzel öblítsük le és hámozzuk meg, majd aprítsuk fel. Szeleteljük fel a chilit és a fokhagymát, majd némi sóval, a citromlével és a reszelt citromhéjjal és a cukorral együtt öntsük a paradicsomra. és hagyjuk 1,5 órát állni, amíg levet ereszt, majd főzzük sűrűre. A kifőzött lekvárt öntsük befőttes üvegekbe és jól zárjuk le és tegyük száraz dunsztba(pokrócba, paplanba hagyjuk kihűlni, ami akár 1-2 nap is lehet).
Megjegyzés:Egy igazán könnyen elkészíthető, egyszerű és olcsó “lekvár”, amit télen is használhatunk a sült húsok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »