Paradicsom-paprika salsa recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 100 g vöröshagyma
- 300 g paradicsom
- 100 g paprika
- 1 dl paradicsomlé
- 1 dl ketchup
- őrölt bors
- só
- 50 g kristálycukor
- 10 ml almaecet
- pirospaprika
- olaj
- 1/3 csomag dzsemfix 2:1
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint a fűszerek, valamint az almecet. Hozzáadjuk a dzsemfixet is. Aki csípősen szeretné, egy kis chili-t is rakhat bele.
Végül ha összefőztük, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük. (Pürésítés nélkül is elég jó az állaga.)
Azonnal fogyasztható, vagy ha szeretnénk eltenni a kamrapolcra, üvegekbe töltjük, celofánozzuk, rátesszük a kupakot, és fejjel lefelé állítjuk néhány percig, és dunsztoljuk.
Kiváló pirítósra, tortillába és tortilla chips mellé is.
A paradicsom-paprika salsa kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 74 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.