Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsom-paprika salsa recept

Paradicsom-paprika salsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 100 g vöröshagyma
    • 300 g paradicsom
    • 100 g paprika
    • 1 dl paradicsomlé
    • 1 dl ketchup
    • őrölt bors
    • 50 g kristálycukor
    • 10 ml almaecet
    • pirospaprika
    • olaj
    • 1/3 csomag dzsemfix 2:1

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint a fűszerek, valamint az almecet. Hozzáadjuk a dzsemfixet is. Aki csípősen szeretné, egy kis chili-t is rakhat bele.

    Végül ha összefőztük, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük. (Pürésítés nélkül is elég jó az állaga.)

    Azonnal fogyasztható, vagy ha szeretnénk eltenni a kamrapolcra, üvegekbe töltjük, celofánozzuk, rátesszük a kupakot, és fejjel lefelé állítjuk néhány percig, és dunsztoljuk.

    Kiváló pirítósra, tortillába és tortilla chips mellé is.

    A paradicsom-paprika salsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 74 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá