Narancslekvár recept

Hozzávalók:
- fél kg narancs
- fél kg alma
- 25-30 dkg cukor
Elkészítése:
A narancsot alaposan, kefével megmossuk, majd a levét kifacsarjuk, félretesszük. A narancshéjakat kettőbe-négybe vágjuk és annyi vízzel, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Közben az almát meghámozzuk, apróra vágva feltesszük főni a narancslével. Ha megpuhult, pépesítjük (botmixer, turmix). A puhára főtt narancshéjakat átpasszírozzuk szitán (levesszűrőn) és az almához adjuk. Adhatunk hozzá még 1-2 narancs levét (ez akár el is maradhat) és visszatesszük főni. Ha elég sűrű, hozzáadjuk a cukrot (persze, ha valaki nagyon édesen szereti, többet is tehet hozzá) és készre főzzük. Forrón üvegbe tesszük és ha nem fogyasztjuk azonnal, vastag ruha közé tesszük és kidunsztoljuk. Kb. 4 dl-nyi lesz belőle. Ha valaki szereti az érdekes ízeket, az üvegbe(a forró lekvárba) tehet csoki darabokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »