Narancslekvár recept

Hozzávalók:
- fél kg narancs
- fél kg alma
- 25-30 dkg cukor
Elkészítése:
A narancsot alaposan, kefével megmossuk, majd a levét kifacsarjuk, félretesszük. A narancshéjakat kettőbe-négybe vágjuk és annyi vízzel, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Közben az almát meghámozzuk, apróra vágva feltesszük főni a narancslével. Ha megpuhult, pépesítjük (botmixer, turmix). A puhára főtt narancshéjakat átpasszírozzuk szitán (levesszűrőn) és az almához adjuk. Adhatunk hozzá még 1-2 narancs levét (ez akár el is maradhat) és visszatesszük főni. Ha elég sűrű, hozzáadjuk a cukrot (persze, ha valaki nagyon édesen szereti, többet is tehet hozzá) és készre főzzük. Forrón üvegbe tesszük és ha nem fogyasztjuk azonnal, vastag ruha közé tesszük és kidunsztoljuk. Kb. 4 dl-nyi lesz belőle. Ha valaki szereti az érdekes ízeket, az üvegbe(a forró lekvárba) tehet csoki darabokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »