Narancs lekvár recept

Hozzávalók:
- 3 kg narancs
- 1 citrom
- 1,5 kg cukor
- 6 dl víz
- 1,5 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a narancsot.
Vékonyan meghámozunk 3 darabot,úgy, hogy fehér része ne kerüljön bele. A többi narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük.
Egy fazékba, az enyhén megolvasztott cukorra ráöntjük a vizet, felforraljuk és beletesszük a fűszereket. Kevergetjük, beleöntjük a kifacsart citromlevet, hozzáadjuk a narancsokat és a 3 narancsnak a megpucolt héját és főzzük kb 25 percig (sűrűsödésétől függ).
Belemerjük tisztára mosott üvegekbe, lezárjuk és 5 percig fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük 1 napig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »