Narancs lekvár recept

Hozzávalók:
- 3 kg narancs
- 1 citrom
- 1,5 kg cukor
- 6 dl víz
- 1,5 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a narancsot.
Vékonyan meghámozunk 3 darabot,úgy, hogy fehér része ne kerüljön bele. A többi narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük.
Egy fazékba, az enyhén megolvasztott cukorra ráöntjük a vizet, felforraljuk és beletesszük a fűszereket. Kevergetjük, beleöntjük a kifacsart citromlevet, hozzáadjuk a narancsokat és a 3 narancsnak a megpucolt héját és főzzük kb 25 percig (sűrűsödésétől függ).
Belemerjük tisztára mosott üvegekbe, lezárjuk és 5 percig fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük 1 napig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »