Narancs lekvár recept
Hozzávalók:
- 40 dkg narancs lereszelt héja
- 80 dkg narancs kicsavart leve
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag dzsemfix
- 1 db citrom leve
Elkészítése:
A narancs héját a fehér rész nélkül lereszeljük, majd kettévágjuk és kicsavarjuk a levét. A lereszelt héjával és a citrom levével együtt feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáöntjük a cukorral elkevert dzsemfixet és 10 percig kis lángon hagyjuk forrni. Amikor elkészült üvegekbe öntjük.
Ez nem nagy adag, de ha valakinek ízlik, akkor lehet több narancsból is készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


