Narancs dzsem recept

Hozzávalók:
- 2 kg narancs
- 2 kg kristálycukor
- 3 liter langyos víz
- 4 citrom leve
- 40 g citromsav
- 5 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
A narancsokat egy éjszakára beáztatjuk szódabikarbónás vízbe, bízva abba, hogy valamennyi vegyszer kiázik belőle.
Másnap meleg vízben átmossuk a narancsokat, majd kettévágjuk és felkarikázzuk kb 3 mm vastagra. Ráöntünk 3 liter langyos vizet, majd állni hagyjuk hideg helyen még egy napig.
A következő nap kétfelé osztjuk a narancsokat és a vízzel együtt 2 külön lábasba tesszük főzni. Elosztjuk a cukrot is kétfelé, majd hozzá adjuk a narancsokhoz. Közepes forrásnál körülbelül három órán át főzzük, majd amikor már elforrt a leve botmixerrel összedolgozzuk úgy, hogy egy kicsit darabos legyen.
Összeöntjük őket egy fazékba, majd hozzáadjuk a citromsavat és a citromok levét. Körülbelül fél óráig főzzük, majd tiszta, száraz üvegekbe szedjük és dunsztba tesszük.
Nagyon finom az íze, a héjától egy picit fanyar de ez így jó :-)
Tipp:
KB. 15 kis üveg /2 dcl/ dzsemet kapunk, igaz nem a legolcsóbb, de nálunk a boltban nem kapható és ha lenne is biztosan nem olcsó:-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »