Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancs dzsem recept

Narancs dzsem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg narancs
    • 2 kg kristálycukor
    • 3 liter langyos víz
    • 4 citrom leve
    • 40 g citromsav
    • 5 kk szódabikarbóna

    Elkészítése:

    A narancsokat egy éjszakára beáztatjuk szódabikarbónás vízbe,  bízva abba, hogy valamennyi vegyszer kiázik belőle.

    Másnap meleg vízben átmossuk a narancsokat, majd kettévágjuk és felkarikázzuk kb 3 mm vastagra. Ráöntünk 3 liter langyos vizet, majd állni hagyjuk hideg helyen még egy napig.

    A következő nap kétfelé osztjuk a narancsokat és a vízzel együtt 2 külön lábasba tesszük főzni. Elosztjuk a cukrot is kétfelé, majd hozzá adjuk a narancsokhoz. Közepes forrásnál körülbelül három órán át főzzük, majd amikor már elforrt a leve botmixerrel összedolgozzuk úgy, hogy egy kicsit darabos legyen.

    Összeöntjük őket egy fazékba, majd hozzáadjuk a citromsavat és a citromok levét. Körülbelül fél óráig főzzük, majd tiszta, száraz üvegekbe szedjük és dunsztba tesszük.

    Nagyon finom az íze, a héjától egy picit fanyar de ez így jó :-)

    Tipp:

    KB. 15 kis üveg /2 dcl/ dzsemet kapunk, igaz nem a legolcsóbb, de nálunk a boltban nem kapható és ha lenne is biztosan nem olcsó:-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá