Mézédes sárgabarackdzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
- 1,25 kg cukor
- 8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper
Elkészítése:
A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.
A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.
A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.
Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Pár percre fejre állítjuk.
Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.
Tipp:
Természetesen kisebb gyümölcs mennyiség esetén a cukor és a fixáló arányosítása szükséges.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »