Mézédes sárgabarackdzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
- 1,25 kg cukor
- 8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper
Elkészítése:
A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.
A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.
A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.
Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Pár percre fejre állítjuk.
Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.
Tipp:
Természetesen kisebb gyümölcs mennyiség esetén a cukor és a fixáló arányosítása szükséges.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »