Meggybefőtt recept
Hozzávalók:
- 2 kg meggy
- 2 l víz
- 1 kg meggybefőtt
- kb 3 g nátrium benzoát
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk ( nem muszáj, de én kiszoktam ). Tiszta üvegekbe töltjük őket.
2 l vízben elkeverjük a cukrot, felforraljuk. Ha habja lesz, leszedjük. Elkeverjük benne a tartósítószert, beletöltjük az üvegekbe. Jól lekötjük.
Néhány edénybe vizet engedünk, ezekbe beleállítjuk a befőtteket. Néhány percig ebben főzzük a meggyet. A vizet nem kell felforralni, nem kell bugyognia csak jó meleg legyen. Ezután száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


