Meggybefőtt recept

Hozzávalók:
- 2 kg meggy
- 2 l víz
- 1 kg meggybefőtt
- kb 3 g nátrium benzoát
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk ( nem muszáj, de én kiszoktam ). Tiszta üvegekbe töltjük őket.
2 l vízben elkeverjük a cukrot, felforraljuk. Ha habja lesz, leszedjük. Elkeverjük benne a tartósítószert, beletöltjük az üvegekbe. Jól lekötjük.
Néhány edénybe vizet engedünk, ezekbe beleállítjuk a befőtteket. Néhány percig ebben főzzük a meggyet. A vizet nem kell felforralni, nem kell bugyognia csak jó meleg legyen. Ezután száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »