Meggybefőtt recept

Hozzávalók:
- 2 kg meggy
- 2 l víz
- 1 kg meggybefőtt
- kb 3 g nátrium benzoát
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk ( nem muszáj, de én kiszoktam ). Tiszta üvegekbe töltjük őket.
2 l vízben elkeverjük a cukrot, felforraljuk. Ha habja lesz, leszedjük. Elkeverjük benne a tartósítószert, beletöltjük az üvegekbe. Jól lekötjük.
Néhány edénybe vizet engedünk, ezekbe beleállítjuk a befőtteket. Néhány percig ebben főzzük a meggyet. A vizet nem kell felforralni, nem kell bugyognia csak jó meleg legyen. Ezután száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »