Meggybefőtt recept

Hozzávalók:
- 2 kg meggy
- 2 l víz
- 1 kg meggybefőtt
- kb 3 g nátrium benzoát
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk ( nem muszáj, de én kiszoktam ). Tiszta üvegekbe töltjük őket.
2 l vízben elkeverjük a cukrot, felforraljuk. Ha habja lesz, leszedjük. Elkeverjük benne a tartósítószert, beletöltjük az üvegekbe. Jól lekötjük.
Néhány edénybe vizet engedünk, ezekbe beleállítjuk a befőtteket. Néhány percig ebben főzzük a meggyet. A vizet nem kell felforralni, nem kell bugyognia csak jó meleg legyen. Ezután száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »