Bodza-alma dzsem recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg fekete bodzabogyó
- 0,5 kg alma
- 1 teáskanál citromsav
- 30 dkg cukor
- fél liter víz
- 0,5 kávéskanál nátrium-benzoát
Elkészítése:
A bodzabogyókat leszedegetni a fürtről és vízbe tenni.Ha megvan a kellő mennyiség,akkor feltesszük egy fazékba kb 1,5 dl vízzel. Ha felfőtt hozzáadjuk az apróra vágott almát. Ráöntjük a maradék vizet is és így főzzük szét.(Én összeturmixolom,mert úgy jobb,de ízlés kérdése) Ha megfőtt beletesszük a cukrot,a citromsavat és a nátrium benzoátot. 10 percig főzzük kis lángon, majd forrón üvegekbe töltjük és hideg dunsztba tesszük.
Sztori: Most először csináltam de isteni finom!!!Sajnos ez a mennyiség csak 4 üvegre lett elég,de pótolnom kell,mert gyorsan fogy így frissen is :) Ja és egy jó tanács,zománcoz fazékba főzzétek,mert mindent befog :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

