Bodza-alma dzsem recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg fekete bodzabogyó
- 0,5 kg alma
- 1 teáskanál citromsav
- 30 dkg cukor
- fél liter víz
- 0,5 kávéskanál nátrium-benzoát
Elkészítése:
A bodzabogyókat leszedegetni a fürtről és vízbe tenni.Ha megvan a kellő mennyiség,akkor feltesszük egy fazékba kb 1,5 dl vízzel. Ha felfőtt hozzáadjuk az apróra vágott almát. Ráöntjük a maradék vizet is és így főzzük szét.(Én összeturmixolom,mert úgy jobb,de ízlés kérdése) Ha megfőtt beletesszük a cukrot,a citromsavat és a nátrium benzoátot. 10 percig főzzük kis lángon, majd forrón üvegekbe töltjük és hideg dunsztba tesszük.
Sztori: Most először csináltam de isteni finom!!!Sajnos ez a mennyiség csak 4 üvegre lett elég,de pótolnom kell,mert gyorsan fogy így frissen is :) Ja és egy jó tanács,zománcoz fazékba főzzétek,mert mindent befog :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »