Lecsó recept
Hozzávalók:
- paprika
- paradicsom (én fele annyit szoktam használni a paprika mennyiségéhez képest)
- szalicil
Elkészítése:
A paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk. A paprikából a magházat eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk, a paradicsomot cikkekre.
Együtt egy nagy lábasban feltesszük főni. Nem kell hozzá adni semmit, mert majd a paradicsom levet ereszt, abban kell egy kicsit főzni.
Amikor a paprika félig megfőtt, üvegekbe töltjük, mindegyik tetejére egy fél mokkáskanálnyi szalicilt teszünk, jól lekötjük, majd vízfürdőben felforraljuk, kihűlésig dunsztoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

