Kukorica télire recept

Hozzávalók:
- kukorica
- só
- víz
- tartósítószer
Elkészítése:
Sós vízben főzzük meg félig a kukoricákat, majd hűtsük ki. Éles késsel vágjuk le a szemeket. Az így kapott kukoricát tegyük alaposan kimosott üvegekbe, majd merjük tele a főzőlével, úgy, hogy ellepje. Tetejére tegyünk egy késhegynyi tartósítószert és zárjuk le alaposan. 1 órán át gőzöljük ki, majd hűtsük ki és már tehetjük is a spájzba.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »