Kovászos uborka recept

Hozzávalók:
- kovászolni való uborka
- kapor
- tormalevél
- fokhagyma
- 1 evőkanál 20 %-os ecet
- só
- víz
Elkészítése:
Egy 5 literes üveghez kb 2,5 kg uborka szükséges. Az uborkát alaposan megmossuk, két végét levágjuk és két ellenkező irányban bevágjuk. Az üveg aljára teszünk egy megmosott zsenge tormalevelet, egy szál kaprot. Az üveget megtöltjük az uborkával, közé tehetünk még egy-két megtisztított fokhagyma gerezdet. A tetejére újból egy szál kapor és tormalevél kerül.
Készítünk rá felöntőlevet: kb 2,5-3 liter vizet felforralunk, teszünk bele annyi evőkanál sót ahány literes az üvegünk és egy evőkanál 20 %-os ecetet. Forrón ráöntjük óvatosan az uborkánkra úgy hogy ellepje. Kb két nap után finom ropogós kovászos uborkánk lesz.
Tipp:
Nem szoktam a napra tenni, a konyhapulton is beérik és legalább egyenletes a hőmérséklet. Az eredetét nem tudom, én a családomtól tanultam és évek óta sikerrel készítem el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »