Kovászos uborka recept

Hozzávalók:
- kovászolni való uborka
- kapor
- tormalevél
- fokhagyma
- 1 evőkanál 20 %-os ecet
- só
- víz
Elkészítése:
Egy 5 literes üveghez kb 2,5 kg uborka szükséges. Az uborkát alaposan megmossuk, két végét levágjuk és két ellenkező irányban bevágjuk. Az üveg aljára teszünk egy megmosott zsenge tormalevelet, egy szál kaprot. Az üveget megtöltjük az uborkával, közé tehetünk még egy-két megtisztított fokhagyma gerezdet. A tetejére újból egy szál kapor és tormalevél kerül.
Készítünk rá felöntőlevet: kb 2,5-3 liter vizet felforralunk, teszünk bele annyi evőkanál sót ahány literes az üvegünk és egy evőkanál 20 %-os ecetet. Forrón ráöntjük óvatosan az uborkánkra úgy hogy ellepje. Kb két nap után finom ropogós kovászos uborkánk lesz.
Tipp:
Nem szoktam a napra tenni, a konyhapulton is beérik és legalább egyenletes a hőmérséklet. Az eredetét nem tudom, én a családomtól tanultam és évek óta sikerrel készítem el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »