Házi piros arany (csípős) recept
Hozzávalók:
- 5 kg erős piros almapaprika
- 20-25 dkg só
- 1 kk tartósítószer
Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk úgy, hogy a magjai benne maradjanak. Húsdarálón ledaráljuk.
Fazékba tesszük, hozzáadjuk a só felét, és addig főzzük, míg megpuhul, és jól elfőtte a habját. Ekkor botmixerrel turmixszoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. Így a vékony héja és a magja marad csak a szűrőben. Nagyon könnyen és gyorsan átmegy.
A paprikakrémet visszatesszük a fazékba, és addig forraljuk, míg sűrűsödik. Annyira, amilyen sűrűt szeretnénk. Szépen bugyog és pöfög, vigyázzunk.
Majd hozzákeverjük a tartósítószert, és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »


