Házi piros arany (csípős) recept

Hozzávalók:
- 5 kg erős piros almapaprika
- 20-25 dkg só
- 1 kk tartósítószer
Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk úgy, hogy a magjai benne maradjanak. Húsdarálón ledaráljuk.
Fazékba tesszük, hozzáadjuk a só felét, és addig főzzük, míg megpuhul, és jól elfőtte a habját. Ekkor botmixerrel turmixszoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. Így a vékony héja és a magja marad csak a szűrőben. Nagyon könnyen és gyorsan átmegy.
A paprikakrémet visszatesszük a fazékba, és addig forraljuk, míg sűrűsödik. Annyira, amilyen sűrűt szeretnénk. Szépen bugyog és pöfög, vigyázzunk.
Majd hozzákeverjük a tartósítószert, és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »