Házi piros arany (csípős) recept

Hozzávalók:
- 5 kg erős piros almapaprika
- 20-25 dkg só
- 1 kk tartósítószer
Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk úgy, hogy a magjai benne maradjanak. Húsdarálón ledaráljuk.
Fazékba tesszük, hozzáadjuk a só felét, és addig főzzük, míg megpuhul, és jól elfőtte a habját. Ekkor botmixerrel turmixszoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. Így a vékony héja és a magja marad csak a szűrőben. Nagyon könnyen és gyorsan átmegy.
A paprikakrémet visszatesszük a fazékba, és addig forraljuk, míg sűrűsödik. Annyira, amilyen sűrűt szeretnénk. Szépen bugyog és pöfög, vigyázzunk.
Majd hozzákeverjük a tartósítószert, és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »