Gyümölcsös kompót recept

Hozzávalók:
- 2 alma
- 200 g fagyasztott eper
- 200 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 100 g édesítőszer
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
- citromlé
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk az édesítőszert, fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet.
Felforraljuk, majd rögtön hozzáadjuk a fagyasztott epret és a fagyasztott erdei gyümölcsöt. Forrásba hozzuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
Melegen és hidegen is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »