Eper-banán dzsem recept
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
- 25 dkg cukor
- 1 kk Étkezési citromsav
- 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Elkészítése:
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).
Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. Ha felforrt, 3 percig hagyjuk forrni.
A tetejéről leszedjük a habot. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
4 bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


