Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper-banán dzsem recept

Eper-banán dzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg eper
    • 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
    • 25 dkg cukor
    • 1 kk Étkezési citromsav
    • 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1

    Elkészítése:

    Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).

    Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. Ha felforrt, 3 percig hagyjuk forrni.

    A tetejéről leszedjük a habot. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.

    Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    4 bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá