Eper-banán dzsem recept

Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
- 25 dkg cukor
- 1 kk Étkezési citromsav
- 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Elkészítése:
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).
Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. Ha felforrt, 3 percig hagyjuk forrni.
A tetejéről leszedjük a habot. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
4 bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »