Cukormentes eper-rebarbara lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Elegendő: 4 db 370 ml-es üveghez
- 1 kg eper
- 20 dkg rebarbara
- 400 g cukornak megfelelő édesítő (nálam Cukvia)
- fél cs citromsav
- 1 cs dzsemfix szuper
Elkészítése:
Az epret megmossuk és feldaraboljuk, a rebarbarát megpucoljuk (a külső rétegét lehúzzuk) és kb 1 cm-es darabokra vágjuk. Az egészet összeturmixoljuk.
Egy lábasban felrakjuk a dzsemfixszel, a kimért édesítővel és citromsavval főni. Folyamatosan kevergetjük míg fel nem forr. 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
A befőttesüvegeket fejjel lefelé forró vízbe állítjuk, majd kiszedjük és peremig lekvárral töltjük őket. 5 percre megfordítjuk. Ez után egy estére ruhák közé (én az ágyneműtartóba tettem) tesszük, így lassabban hűl ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »