Cukkini lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg cukkini (nekem 3 ment bele, 1 nagyobb és két kisebb, nem baj, ha picit több a mennyisége)
- 4-5 citrom
- 1 tk őrölt gyömbér
- 50 dkg cukor
- 1 cs 3:1 zselésítő
Elkészítése: Elkészítés:
A cukkiniket jók megmossuk és legyaluljuk vagy lereszeljük, ha zsenge akkor lehet héjjal együtt is.
Ne reszeljünk túl hosszú csíkokat, kis darabokat vágjunk, hogy rövid legyen.
Két citrom héját reszeljük hozzá és tegyük bele a gyömbért.
A citromokat pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részt is távolítsuk el illetve a magokat is, majd a vágjuk össze kis darabokba és adjuk a cukkinihez.
Öntsük hozzá a zselésítőt és kezdjük főzni folyamatos kevergetés mellett forrásig.
Ez rövid időnek tűnhet a cukkini elkészítéséhez de kevergetve lassabban kezd folyamatosan forrni.
Amikor felforrt adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk lobogva forrni 2-3 percet.
Töltsük tiszta üvegekbe( nekem 3 normál befőttes üvegnyi lett), tegyük rá a fedelüket és fordítsuk fejjel lefelé, kb 5 percig.
Ezután már nincs vele dolgunk, elkészült a cukkini lekvárunk,
melyet különböző süteményekbe, fagyira és palacsintába lehet tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »