Cukkini lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg cukkini (nekem 3 ment bele, 1 nagyobb és két kisebb, nem baj, ha picit több a mennyisége)
- 4-5 citrom
- 1 tk őrölt gyömbér
- 50 dkg cukor
- 1 cs 3:1 zselésítő
Elkészítése: Elkészítés:
A cukkiniket jók megmossuk és legyaluljuk vagy lereszeljük, ha zsenge akkor lehet héjjal együtt is.
Ne reszeljünk túl hosszú csíkokat, kis darabokat vágjunk, hogy rövid legyen.
Két citrom héját reszeljük hozzá és tegyük bele a gyömbért.
A citromokat pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részt is távolítsuk el illetve a magokat is, majd a vágjuk össze kis darabokba és adjuk a cukkinihez.
Öntsük hozzá a zselésítőt és kezdjük főzni folyamatos kevergetés mellett forrásig.
Ez rövid időnek tűnhet a cukkini elkészítéséhez de kevergetve lassabban kezd folyamatosan forrni.
Amikor felforrt adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk lobogva forrni 2-3 percet.
Töltsük tiszta üvegekbe( nekem 3 normál befőttes üvegnyi lett), tegyük rá a fedelüket és fordítsuk fejjel lefelé, kb 5 percig.
Ezután már nincs vele dolgunk, elkészült a cukkini lekvárunk,
melyet különböző süteményekbe, fagyira és palacsintába lehet tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »