Cukkini lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg cukkini (nekem 3 ment bele, 1 nagyobb és két kisebb, nem baj, ha picit több a mennyisége)
- 4-5 citrom
- 1 tk őrölt gyömbér
- 50 dkg cukor
- 1 cs 3:1 zselésítő
Elkészítése: Elkészítés:
A cukkiniket jók megmossuk és legyaluljuk vagy lereszeljük, ha zsenge akkor lehet héjjal együtt is.
Ne reszeljünk túl hosszú csíkokat, kis darabokat vágjunk, hogy rövid legyen.
Két citrom héját reszeljük hozzá és tegyük bele a gyömbért.
A citromokat pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részt is távolítsuk el illetve a magokat is, majd a vágjuk össze kis darabokba és adjuk a cukkinihez.
Öntsük hozzá a zselésítőt és kezdjük főzni folyamatos kevergetés mellett forrásig.
Ez rövid időnek tűnhet a cukkini elkészítéséhez de kevergetve lassabban kezd folyamatosan forrni.
Amikor felforrt adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk lobogva forrni 2-3 percet.
Töltsük tiszta üvegekbe( nekem 3 normál befőttes üvegnyi lett), tegyük rá a fedelüket és fordítsuk fejjel lefelé, kb 5 percig.
Ezután már nincs vele dolgunk, elkészült a cukkini lekvárunk,
melyet különböző süteményekbe, fagyira és palacsintába lehet tenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »