Csokoládés meggylekvár recept

Hozzávalók:
- 2 kg meggy
- 30 dkg cukor (ízlés szerint )
- 10 dkg 60%-os csokoládé
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, egy kicsit kinyomkodjuk, majd saját levében feltesszük főni.
Amikor már kellően szétfőtt, levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot, majd visszarakjuk a tűzre, és tovább sűrítjük.
Amikor úgy érezzük, hogy már majdnem kész, beletördeljük a csokoládét, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
Üvegekbe töltjük, lezárjuk, fejjel lefele állítjuk 5-6 percig, majd száraz dunsztba rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládés meggylekvár kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »