Csokoládés meggylekvár recept

Hozzávalók:
- 2 kg meggy
- 30 dkg cukor (ízlés szerint )
- 10 dkg 60%-os csokoládé
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, egy kicsit kinyomkodjuk, majd saját levében feltesszük főni.
Amikor már kellően szétfőtt, levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot, majd visszarakjuk a tűzre, és tovább sűrítjük.
Amikor úgy érezzük, hogy már majdnem kész, beletördeljük a csokoládét, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
Üvegekbe töltjük, lezárjuk, fejjel lefele állítjuk 5-6 percig, majd száraz dunsztba rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládés meggylekvár kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »