Csokilekvár recept

Hozzávalók (2 db 375 ml-es üveghez) :
- 2 púpozott ek kakaópor
- kis csipet só
- 400 ml víz
- 2 tábla étcsoki (nem kell extra kakaótartalmú)
- 20 dkg cukor
- 1 cs dzsemfix szuper vagy extra
- 5 dkg teavaj
Elkészítése:
A kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit és a vajat, kevergetjük, amíg elolvad, majd visszarakjuk főzni kb. 3 percre.
Tiszta üvegbe töltjük, lezárjuk és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.
A vaj miatt jobb, ha hűtőben tároljuk. A vaj ki is hagyható belőle, akkor kevésbé lesz krémes állagú.
Körülbelül másnapra válik folyósból zselésebb állagúvá.
www.konyhalal.blogspot.com
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »