Cseresznyekompót recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 3-3,5 kg cseresznye
- 2,5 l víz
- 10 ek cukor
- 1 mk szalicil
Elkészítése:
A cseresznye szárát eltávolítjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd langyos vízben áztatjuk legalább fél órát.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a szalicilt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá cukrot, vagy ha túl édes, hígítsuk vízzel. A fövő szirupba tegyük bele a cseresznyét, és addig hagyjuk benne, amíg színt vált.
Egy másik lábasba töltsünk vizet, állítsuk bele az üvegeket és melegítsük fel.
Egy szűrőkanállal szedjük a tiszta üvegekbe a cseresznyét, öntsük fel sziruppal, majd zárjuk le fémkupakkal az üvegeket.
A kompótot száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A fémkupak alá frissen tartó fóliát vagy celofánt szoktam tenni, és ennek a tetejére szórok egy kevés szalicilt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


