Cseresznyekompót recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 3-3,5 kg cseresznye
- 2,5 l víz
- 10 ek cukor
- 1 mk szalicil
Elkészítése:
A cseresznye szárát eltávolítjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd langyos vízben áztatjuk legalább fél órát.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a szalicilt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá cukrot, vagy ha túl édes, hígítsuk vízzel. A fövő szirupba tegyük bele a cseresznyét, és addig hagyjuk benne, amíg színt vált.
Egy másik lábasba töltsünk vizet, állítsuk bele az üvegeket és melegítsük fel.
Egy szűrőkanállal szedjük a tiszta üvegekbe a cseresznyét, öntsük fel sziruppal, majd zárjuk le fémkupakkal az üvegeket.
A kompótot száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A fémkupak alá frissen tartó fóliát vagy celofánt szoktam tenni, és ennek a tetejére szórok egy kevés szalicilt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szemezgetés a gofrik világából – 10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »