Cseresznyekompót recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 3-3,5 kg cseresznye
- 2,5 l víz
- 10 ek cukor
- 1 mk szalicil
Elkészítése:
A cseresznye szárát eltávolítjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd langyos vízben áztatjuk legalább fél órát.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a szalicilt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá cukrot, vagy ha túl édes, hígítsuk vízzel. A fövő szirupba tegyük bele a cseresznyét, és addig hagyjuk benne, amíg színt vált.
Egy másik lábasba töltsünk vizet, állítsuk bele az üvegeket és melegítsük fel.
Egy szűrőkanállal szedjük a tiszta üvegekbe a cseresznyét, öntsük fel sziruppal, majd zárjuk le fémkupakkal az üvegeket.
A kompótot száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A fémkupak alá frissen tartó fóliát vagy celofánt szoktam tenni, és ennek a tetejére szórok egy kevés szalicilt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »