Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyedzsem recept

Cseresznyedzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg cseresznye
    • 1 csomag dzsemesítő
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 60 dkg kristálycukor
    • 1 üveg vanília aroma
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 üveg cherry brandy aroma

    Elkészítése:

    A cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahajat, majd hagyjuk 10-15 percig állni. (Közben többször keverjük át.)

    Ezután tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük kb. 15 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel ízlés szerint pépesítsük. (Én csak annyira mixeltem össze, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne.) Ezután keverjük hozzá a cherry brandy aromát, majd forraljuk fel újra.

    Végül vegyük le a tűzről, majd a forró gyümölcsbe állandó keverés mellett keverjük bele a dzsemesítőt. Az elkészült dzsemet ezután merjük bele az üvegekbe, majd pár percre állítsuk fejtetőre.

    Az elkészült dzsemet fogyaszthatjuk pl. reggelire pirítósra kenve, de sütemények, vagy éppen palacsinta ízesítésére is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá