Cseresznyedzsem recept

Hozzávalók:
- 2 kg cseresznye
- 1 csomag dzsemesítő
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 60 dkg kristálycukor
- 1 üveg vanília aroma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 üveg cherry brandy aroma
Elkészítése:
A cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahajat, majd hagyjuk 10-15 percig állni. (Közben többször keverjük át.)
Ezután tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük kb. 15 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel ízlés szerint pépesítsük. (Én csak annyira mixeltem össze, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne.) Ezután keverjük hozzá a cherry brandy aromát, majd forraljuk fel újra.
Végül vegyük le a tűzről, majd a forró gyümölcsbe állandó keverés mellett keverjük bele a dzsemesítőt. Az elkészült dzsemet ezután merjük bele az üvegekbe, majd pár percre állítsuk fejtetőre.
Az elkészült dzsemet fogyaszthatjuk pl. reggelire pirítósra kenve, de sütemények, vagy éppen palacsinta ízesítésére is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »