Cseresznyedzsem recept
Hozzávalók:
- 2 kg cseresznye
- 1 csomag dzsemesítő
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 60 dkg kristálycukor
- 1 üveg vanília aroma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 üveg cherry brandy aroma
Elkészítése:
A cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahajat, majd hagyjuk 10-15 percig állni. (Közben többször keverjük át.)
Ezután tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük kb. 15 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel ízlés szerint pépesítsük. (Én csak annyira mixeltem össze, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne.) Ezután keverjük hozzá a cherry brandy aromát, majd forraljuk fel újra.
Végül vegyük le a tűzről, majd a forró gyümölcsbe állandó keverés mellett keverjük bele a dzsemesítőt. Az elkészült dzsemet ezután merjük bele az üvegekbe, majd pár percre állítsuk fejtetőre.
Az elkészült dzsemet fogyaszthatjuk pl. reggelire pirítósra kenve, de sütemények, vagy éppen palacsinta ízesítésére is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

