Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzalekvár recept

Bodzalekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    3-4 kisebb üveghez:

    • 50 dkg bodzabogyó (fekete, jó érett)
    • 50 dkg édes alma
    • 2 citrom
    • 40 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • 1 csomag dzsemesítő
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A bodzaszemeket egy villa segítségével húzzuk le a száráról, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután a víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedjük le, és dobjuk ki a szemétbe.

    A megmosott, és alaposan lecsepegtetett bodzát tegyük egy edénybe, majd nyomjuk rá a citromok levét, és öntsük rá a vizet. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, és keverjük össze.

    Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük hozzá a bodzás-cukros keverékhez, és keverjük alaposan össze.

    Ezután tegyük fel a tűzre, majd néha megkeverve főzzük addig, míg a bodzaszemek összeesnek. (Én kb. 20 percig főztem.)

    Amikor a bodza és az alma is teljesen puhára főtt, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a dzsemesítőt. Ezután jó alaposan keverjük össze, majd forrón töltsük bele az üvegekbe. Légmentesen zárjuk le. Pár percre állítsuk fejtetőre, majd fordítsuk vissza, és hagyjuk szobahőmérsékleten teljesen kihűlni.

    Ízlés szerint le is turmixolhatjuk, és hogy a magok ne kerüljenek bele a dzsembe, szűrőn át is passzírozhatjuk.

    Fogyaszthatjuk kenyérre, péksüteményre kenve, vagy éppen süteményekhez is

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá