Bodzadzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30-40 fej bodzavirág
- 4 db citrom,
- 50 dkg cukor
- 6 db alma
- 2 tasak dzsemfix (3:1)
- 1 liter víz
Elkészítése:
A bodzavirágot a felkarikázott citromokkal rétegesen lerakjuk, az 1 liter vízzel felöntjük. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük.
Másnap leszűrjük, a cukorral elkevert dzsemfix-szel és a lereszelt almákkal felforraljuk. Forrástól számított 5 percig bugyogtatjuk, majd üvegekbe öntjük.
Pár percig fejre állítjuk, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »