Birsalmalekvár recept
Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- kb 60-70 dkg cukor
- késhegynyi nátrium benzoát
- víz
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Itt mérjük meg hogy hány kg almánk van, és aszerint használjunk cukrot. Feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi.
Ha megfőtt, leszűrjük és botmixerrel összeturmixoljuk. Ismét főzzük-jó sűrűre- és a végén tesszük bele a cukrot. Amikor elolvad a cukor, kevés nátrium benzoátot adunk hozzá és melegen üvegbe töltjük.
Tetejére nagyon pici nátrium benzoát mehet, jól lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

