Birsalmalekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- kb 60-70 dkg cukor
- késhegynyi nátrium benzoát
- víz
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Itt mérjük meg hogy hány kg almánk van, és aszerint használjunk cukrot. Feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi.
Ha megfőtt, leszűrjük és botmixerrel összeturmixoljuk. Ismét főzzük-jó sűrűre- és a végén tesszük bele a cukrot. Amikor elolvad a cukor, kevés nátrium benzoátot adunk hozzá és melegen üvegbe töltjük.
Tetejére nagyon pici nátrium benzoát mehet, jól lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »