Birsalmalekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- kb 60-70 dkg cukor
- késhegynyi nátrium benzoát
- víz
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Itt mérjük meg hogy hány kg almánk van, és aszerint használjunk cukrot. Feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi.
Ha megfőtt, leszűrjük és botmixerrel összeturmixoljuk. Ismét főzzük-jó sűrűre- és a végén tesszük bele a cukrot. Amikor elolvad a cukor, kevés nátrium benzoátot adunk hozzá és melegen üvegbe töltjük.
Tetejére nagyon pici nátrium benzoát mehet, jól lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »