Birsalma dzsem recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg reszelt birsalma
- 1 kg cukor
- 1/2 l víz
- 1 kk citromsó
Elkészítése:
A befőttes üvegeket megmossuk, lefordítva a vizet kicsepegtetjük belőlük és a sütőben legkisebb fokozaton megszárítjuk.
A birset alaposan megmossuk, megtisztítjuk majd meghámozzuk.
A vizet a cukorral elkeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk. Párhuzamosan a hámozott birset a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Mikor a cukorszirup sűrűsödni kezd, beletesszük a lereszelt birset, nagy lángon tovább főzzük, közben kevergetjük, a habját leszedjük. Akkor jó, ha egy tányér szélére cseppentve nem folyik el (kb 20 perc főzés után).
Ekkor beleszórjuk a citromsót és még 5 percet főzzük. Forrón üvegekbe szedjük, lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.