Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalma dzsem recept

Birsalma dzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg reszelt birsalma
    • 1 kg cukor
    • 1/2 l víz
    • 1 kk citromsó

    Elkészítése:

    A befőttes üvegeket megmossuk, lefordítva a vizet kicsepegtetjük belőlük és a sütőben legkisebb fokozaton megszárítjuk.

    A birset alaposan megmossuk, megtisztítjuk majd meghámozzuk.

    A vizet a cukorral elkeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk. Párhuzamosan a hámozott birset a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Mikor a cukorszirup sűrűsödni kezd, beletesszük a lereszelt birset, nagy lángon tovább főzzük, közben kevergetjük, a habját leszedjük. Akkor jó, ha egy tányér szélére cseppentve nem folyik el (kb 20 perc főzés után).

    Ekkor beleszórjuk a citromsót és még 5 percet főzzük. Forrón üvegekbe szedjük, lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá