Fűszeres szilva befőtt recept

Hozzávalók:
- kb 3-4 kg szilva
- 25dkg cukor
- ízlés szerinti fahéj
- pár szem szegfűszeg
- 4 evőkanál ecet (10%-os)
- pici só
- nátrium-benzoát (1-2 késhegynyi)
Elkészítése:
5 literes üveg kell, az arányok is ehhez vannak. 2 l víz kell 5 l üveghez. Beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, az ecetet, sót. Ezeket felforraljuk, ha már forr beletesszük a szilvát. Ha 1-2 szem repedni kezd, kiszedjük, majd a levet újra felforraljuk. A szemeket az üvegekbe helyezzük. Beletesszük a nátrium-benzoátot a forró lébe. Ha újra forr, az üvegbe töltjük a levet. Pár napig száraz dunsztba rakjuk. Isteni íze van és hamar megvan.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »