Fűszeres szilva befőtt recept

Hozzávalók:
- kb 3-4 kg szilva
- 25dkg cukor
- ízlés szerinti fahéj
- pár szem szegfűszeg
- 4 evőkanál ecet (10%-os)
- pici só
- nátrium-benzoát (1-2 késhegynyi)
Elkészítése:
5 literes üveg kell, az arányok is ehhez vannak. 2 l víz kell 5 l üveghez. Beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, az ecetet, sót. Ezeket felforraljuk, ha már forr beletesszük a szilvát. Ha 1-2 szem repedni kezd, kiszedjük, majd a levet újra felforraljuk. A szemeket az üvegekbe helyezzük. Beletesszük a nátrium-benzoátot a forró lébe. Ha újra forr, az üvegbe töltjük a levet. Pár napig száraz dunsztba rakjuk. Isteni íze van és hamar megvan.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »