Cseresznyebefőtt recept

Hozzávalók:
- friss, érett cseresznye
- 1-1 arányú cukorszirup
Elkészítés:
Először is mi a cseresznyét a magjával együtt szoktuk elrakni, mert így biztosan nem sértjük meg a húsát.
A cseresznyét óvatosan szabadítsuk meg a szárától, majd legalább 1 órára áztassuk hideg vízbe. A cél, hogy a gyümölcsöt minél tisztábban tegyük el, mert így csökken annak az esélye, hogy megromlik. Az 1 óra alatt a cseresznyékről biztosan leázik minden kosz, majd ezt követően még 2-3 alkalommal jól öblítsük át őket.
A cseresznyebefőttet legpraktikusabb, ha 7 dl-es üvegekben tesszük el. Az üvegeknek is nagyon tisztának kell lenniük, ezért jól mossuk, majd öblítsük el őket. Ezt követően jöhet az üvegek csírátlanítása, amely azt jelenti, hogy forrásban lévő vízbe kell őket tenni néhány percre. Az a legjobb, ha közvetlenül a gyümölcs belehelyezése előtt végezzük el ezt a műveletet.
Ez követően az üvegeket teletöltjük a cseresznyével – annyi gyümölcsöt tegyünk az üvegbe, amennyi csak belefér, majd ezt követően öntsük rájuk annyi forró cukorszirupot, hogy az üveg színültig legyen. Jól záró fedővel zárjuk le az üveget, és jöhet a dunsztolás. Egy jó nagy lábas aljára tegyünk rongyokat, erre tegyük a megtöltött üvegeket, és öntsünk annyi vizet a lábasba, hogy az üvegek ¾ részéig érjen a víz. Ezt követően a lábasban kezdjük el forralni a vizet, és a forrástól számítva fél óráig hagyjuk rotyogni a meggybefőtteket.
Ha kész van a dunsztolás, akkor a befőtteket szorosan egymáshoz rakva tegyük bele egy pokrócba. Ha siketült sterilnek maradnunk, akkor a hőkezelésen, és a cukron kívül semmilyen tartósítószert nem kell használnunk a meggybefőtt elkészítéséhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »