Cseresznyebefőtt recept

Hozzávalók:
- friss, érett cseresznye
- 1-1 arányú cukorszirup
Elkészítés:
Először is mi a cseresznyét a magjával együtt szoktuk elrakni, mert így biztosan nem sértjük meg a húsát.
A cseresznyét óvatosan szabadítsuk meg a szárától, majd legalább 1 órára áztassuk hideg vízbe. A cél, hogy a gyümölcsöt minél tisztábban tegyük el, mert így csökken annak az esélye, hogy megromlik. Az 1 óra alatt a cseresznyékről biztosan leázik minden kosz, majd ezt követően még 2-3 alkalommal jól öblítsük át őket.
A cseresznyebefőttet legpraktikusabb, ha 7 dl-es üvegekben tesszük el. Az üvegeknek is nagyon tisztának kell lenniük, ezért jól mossuk, majd öblítsük el őket. Ezt követően jöhet az üvegek csírátlanítása, amely azt jelenti, hogy forrásban lévő vízbe kell őket tenni néhány percre. Az a legjobb, ha közvetlenül a gyümölcs belehelyezése előtt végezzük el ezt a műveletet.
Ez követően az üvegeket teletöltjük a cseresznyével – annyi gyümölcsöt tegyünk az üvegbe, amennyi csak belefér, majd ezt követően öntsük rájuk annyi forró cukorszirupot, hogy az üveg színültig legyen. Jól záró fedővel zárjuk le az üveget, és jöhet a dunsztolás. Egy jó nagy lábas aljára tegyünk rongyokat, erre tegyük a megtöltött üvegeket, és öntsünk annyi vizet a lábasba, hogy az üvegek ¾ részéig érjen a víz. Ezt követően a lábasban kezdjük el forralni a vizet, és a forrástól számítva fél óráig hagyjuk rotyogni a meggybefőtteket.
Ha kész van a dunsztolás, akkor a befőtteket szorosan egymáshoz rakva tegyük bele egy pokrócba. Ha siketült sterilnek maradnunk, akkor a hőkezelésen, és a cukron kívül semmilyen tartósítószert nem kell használnunk a meggybefőtt elkészítéséhez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »