Cseresznyebefőtt recept

Hozzávalók:
- friss, érett cseresznye
- 1-1 arányú cukorszirup
Elkészítés:
Először is mi a cseresznyét a magjával együtt szoktuk elrakni, mert így biztosan nem sértjük meg a húsát.
A cseresznyét óvatosan szabadítsuk meg a szárától, majd legalább 1 órára áztassuk hideg vízbe. A cél, hogy a gyümölcsöt minél tisztábban tegyük el, mert így csökken annak az esélye, hogy megromlik. Az 1 óra alatt a cseresznyékről biztosan leázik minden kosz, majd ezt követően még 2-3 alkalommal jól öblítsük át őket.
A cseresznyebefőttet legpraktikusabb, ha 7 dl-es üvegekben tesszük el. Az üvegeknek is nagyon tisztának kell lenniük, ezért jól mossuk, majd öblítsük el őket. Ezt követően jöhet az üvegek csírátlanítása, amely azt jelenti, hogy forrásban lévő vízbe kell őket tenni néhány percre. Az a legjobb, ha közvetlenül a gyümölcs belehelyezése előtt végezzük el ezt a műveletet.
Ez követően az üvegeket teletöltjük a cseresznyével – annyi gyümölcsöt tegyünk az üvegbe, amennyi csak belefér, majd ezt követően öntsük rájuk annyi forró cukorszirupot, hogy az üveg színültig legyen. Jól záró fedővel zárjuk le az üveget, és jöhet a dunsztolás. Egy jó nagy lábas aljára tegyünk rongyokat, erre tegyük a megtöltött üvegeket, és öntsünk annyi vizet a lábasba, hogy az üvegek ¾ részéig érjen a víz. Ezt követően a lábasban kezdjük el forralni a vizet, és a forrástól számítva fél óráig hagyjuk rotyogni a meggybefőtteket.
Ha kész van a dunsztolás, akkor a befőtteket szorosan egymáshoz rakva tegyük bele egy pokrócba. Ha siketült sterilnek maradnunk, akkor a hőkezelésen, és a cukron kívül semmilyen tartósítószert nem kell használnunk a meggybefőtt elkészítéséhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »