Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balzsamecet és olíva recept

Balzsamecet és olíva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • balzsamecet
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    Egy nagyobb áruházlánc polcán fedeztem fel különféle ízesítéssel készült olíva olajokat. Az áruk nem éppen a mindennapos konyhai használathoz van igazítva, de ezzel nincs is semmi gond, hiszen Delux kategória :D
    Igazából számtalan kísérletet tettem már olaj ízesítés ügyben, amik nagyon finomak és hasznosak. Legalább kettő, de inkább több az egyben. A balzsamecetes verzió valahogy ez eddig kimaradt… pótoltam!

    Hozzávalóknál, érdemes jó minőségű alapanyagokat használni, hiszen így is ártöredéke a végtermék a bolti verziónak…

    Tehát, végy egy csinos kis jól zárható 2 dl-es üveget, kis tölcséren keresztül csorgass bele 3 evőkanálnyi
    Modena-i balzsam ecetet és jó minőségű, extra szűz olíva olajjal, nemes egyszerűséggel öntsd nyakon, majd jön a varázslat . “Használat előtt felrázandó!” utasításra, kedvünk szerint, locsoljuk meg salátánkat!

    Egyszerű és nagyszerű nem? Vacsora fogyasztása közben elmélyülten nézegettem a szép lassan aláhulló ecet cseppeket az olajban, mint egy tavaszi “olaj”gömb.

    Konklúzió: finom tavaszi saláta legegyszerűbb ízfokozója, mindössze egy üvegre redukálódott az eddigi 2 flaskából
    “Rázzátok” bele ti is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá