Balzsamecet és olíva recept
Hozzávalók:
- balzsamecet
- olívaolaj
Elkészítése:
Egy nagyobb áruházlánc polcán fedeztem fel különféle ízesítéssel készült olíva olajokat. Az áruk nem éppen a mindennapos konyhai használathoz van igazítva, de ezzel nincs is semmi gond, hiszen Delux kategória :D
Igazából számtalan kísérletet tettem már olaj ízesítés ügyben, amik nagyon finomak és hasznosak. Legalább kettő, de inkább több az egyben. A balzsamecetes verzió valahogy ez eddig kimaradt… pótoltam!
Hozzávalóknál, érdemes jó minőségű alapanyagokat használni, hiszen így is ártöredéke a végtermék a bolti verziónak…
Tehát, végy egy csinos kis jól zárható 2 dl-es üveget, kis tölcséren keresztül csorgass bele 3 evőkanálnyi
Modena-i balzsam ecetet és jó minőségű, extra szűz olíva olajjal, nemes egyszerűséggel öntsd nyakon, majd jön a varázslat . “Használat előtt felrázandó!” utasításra, kedvünk szerint, locsoljuk meg salátánkat!
Egyszerű és nagyszerű nem? Vacsora fogyasztása közben elmélyülten nézegettem a szép lassan aláhulló ecet cseppeket az olajban, mint egy tavaszi “olaj”gömb.
Konklúzió: finom tavaszi saláta legegyszerűbb ízfokozója, mindössze egy üvegre redukálódott az eddigi 2 flaskából
“Rázzátok” bele ti is!