Alma-körte lekvár recept
Hozzávalók:
- 1-1 kg körte és alma, 1 kg kristálycukor
- 2 citrom leve és héja, 5-6 szem szegfűszeg, kevés fahéj
- 2 tasak dzsemfix
Elkészítése:
A körtét és az almát meghámozzuk, és darabokra vágjuk, majd a citromok levével és héjával, a cukorral, szegfűszeggel és a fahéjjal együtt folyamatosan kevergetve felforraljuk. Majd utána kis lángon főzzük kb 20 percig, majd hozzáadjuk a dzsemfixet(10 dkg apróra vágott aszalt fügét is adhatunk hozzá). Kis lángon állandó kevergetéssel addig főzzük amíg besűrűsödik. Még melegen üvegekbe töltjük és jól lezárva hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Itt az ősz, gondoljunk a télre. Nem lenne jó egy kis házi finomság, melyet most egyszerűen elkészíthetünk és a télen csak enni kell? És valljuk be, tudjuk, hogy mit teszünk bele, nem úgy mint amit a boltban lehet kapni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

