Alma-körte lekvár recept

Hozzávalók:
- 1-1 kg körte és alma, 1 kg kristálycukor
- 2 citrom leve és héja, 5-6 szem szegfűszeg, kevés fahéj
- 2 tasak dzsemfix
Elkészítése:
A körtét és az almát meghámozzuk, és darabokra vágjuk, majd a citromok levével és héjával, a cukorral, szegfűszeggel és a fahéjjal együtt folyamatosan kevergetve felforraljuk. Majd utána kis lángon főzzük kb 20 percig, majd hozzáadjuk a dzsemfixet(10 dkg apróra vágott aszalt fügét is adhatunk hozzá). Kis lángon állandó kevergetéssel addig főzzük amíg besűrűsödik. Még melegen üvegekbe töltjük és jól lezárva hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Itt az ősz, gondoljunk a télre. Nem lenne jó egy kis házi finomság, melyet most egyszerűen elkészíthetünk és a télen csak enni kell? És valljuk be, tudjuk, hogy mit teszünk bele, nem úgy mint amit a boltban lehet kapni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »