Alma-körte lekvár recept

Hozzávalók:
- 1-1 kg körte és alma, 1 kg kristálycukor
- 2 citrom leve és héja, 5-6 szem szegfűszeg, kevés fahéj
- 2 tasak dzsemfix
Elkészítése:
A körtét és az almát meghámozzuk, és darabokra vágjuk, majd a citromok levével és héjával, a cukorral, szegfűszeggel és a fahéjjal együtt folyamatosan kevergetve felforraljuk. Majd utána kis lángon főzzük kb 20 percig, majd hozzáadjuk a dzsemfixet(10 dkg apróra vágott aszalt fügét is adhatunk hozzá). Kis lángon állandó kevergetéssel addig főzzük amíg besűrűsödik. Még melegen üvegekbe töltjük és jól lezárva hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Itt az ősz, gondoljunk a télre. Nem lenne jó egy kis házi finomság, melyet most egyszerűen elkészíthetünk és a télen csak enni kell? És valljuk be, tudjuk, hogy mit teszünk bele, nem úgy mint amit a boltban lehet kapni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »