Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós torta recept

Rákóczi túrós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta (a bögre 2,5 dl-es):

    • 1,5 bögre liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg puha vaj
    • fél bögre cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,5 citrom leve
    • citrom reszelt héja
    • 3 ek baracklekvár

    Krém:

    • 50 dkg túró
    • 3 ek búzadara
    • 5 dkg cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek porcukor
    • félüveg baracklekvár

    Elkészítése:

    Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kinyújtjuk forma nagyságúra és beletesszük. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd kb 10-15 percig sütjük, vagy amíg egy kis színt nem kap.

    Kivesszük a sütőből, majd még forrón rákenjük a 3 ek lekvárt.

    A krém hozzávalóit egy tába tesszük és ha tudjuk, akkor villával alaposan összedolgozzuk, ha nagyon rögös maradna a túró, akkor botmixerrel, turmixszal átdolgozhatjuk még.

    A kész krémet rákenjük a tésztára és visszatoljuk a sütőbe. Kb 30-35 percig sütjük (tűpróbát végezzünk).

    A fehérjéket félig felverjük, majd a cukrot hozzáadjuk és keményre felverjük. A kemény habot egy nylon zacskóba tesszük, majd a sarkát levágjuk és elkezdjük vele berácsozni a sütit tetejét.

    Ha a hab rákerült, akkor a fél üveg lekvárt kissé felmelegítjük, majd azt is egy zacskóba tesszük. Lyukat vágunk a sarkán és a hab közötti réseket lekvárral töltjük fel.

    Közben a sütő hőmérsékletét 100-120 fokra mérsékeljük és visszatoljuk a sütemény. Addig szárítjuk, amíg a hab szép színt kap.

    Teljesen kihűtve szeleteljük és kínáljuk.

    Aki szeretne tehet a túróba mazsolát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá