Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej torta recept

Madártej torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:

    • 12 tojás
    • 14 evőkanál cukor
    • 12 evőkanál liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 5 dl cukrászhab

    Díszítéshez:

    • mandula
    • kókuszreszelék
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Elsőként a tésztát készítjük el. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojásfehérjét 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ehhez hozzáadunk 8 evőkanál lisztet és az 1 teáskanál sütőport, illetve 4 tojás sárgáját.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.

    Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a 8 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral, 4 evőkanál liszttel és 5 dl tejjel elkeverjük, majd összeforraljuk, krémesre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

    Ha a krém teljesen kihűlt, akkor a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a krémhez adjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük.

    Végül kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a krém tetejére kenjük. Mivel torta készül, így a habtejszínből hagyjunk a torta oldalára is egy keveset.

    Kókusszal és mandulaszemekkel díszítettem az oldalát. A felirathoz az étcsokoládét egy kevés olajjal gőz felett megolvasztottam, majd egy kivágott sarkú zacskó segítségével írtam a torta tetejére.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A sütőport és a lisztet érdemes átszitálni.
    A habtejszínbe néha szoktam tenni 2 zacskó vaníliás cukrot is.
    Nagyon fontos, hogy a főzött krém kihűljön, mielőtt hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek