Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Londoni sajttorta recept

Londoni sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tortához:

    • 15 dkg vajas keksz
    • 7.5 dkg sótlan vaj olvasztva
    • 50 dkg krémsajt
    • 15 dkg finom szemű kristálycukor
    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1.5 evőkanál vaníliakivonat
    • 1.5 evőkanál citromlé
    • egy 20 cm átmérőjű csatos tortaforma
    • extra erős háztartási alufólia

    A mázhoz:

    • 1.4 dl tejföl
    • 1 evőkanál finom szemű kristálycukor
    • 0.5 teáskanál vaníliakivonat

    Elkészítése:

    Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjen, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

    Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.

    Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel, és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.

    Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma feléig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 50 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére
    simuljon, és ne süllyedjen a krémbe.

    Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, és öntsük a sajttorta tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát, és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen. Csomagoljuk ki, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 8 adag lesz belőle.

    Bármilyen gyümölcsös öntettel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá