Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kozák sapka torta recept

Kozák sapka torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl cukor (25 dkg)
    • 4 dl liszt (20 dkg)
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 7 evőkanál olaj
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • fél liter tej
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor

    Máz:

    • 3 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál víz
    • 3 evőkanél kakaópor
    • 5 dkg vaj

    Díszítéshez:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

    A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni. Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

    Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra és a torta oldalára. A torta oldalát meghintjük kókuszreszelékkel.

    A mázhoz a cukrot, kakaóport, vizet felforraljuk, míg a cukor elolvad, majd melegen a tűzről levéve, belekeverjük a vajat. Ezt csorgatjuk a torta tetejére.
    Másnapig hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá