Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kardamomos csokoládé torta bébinarancs kompóttal recept

Kardamomos csokoládé torta bébinarancs kompóttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A csokitortához:

    • 30 dkg étcsokoládé
    • 20 dkg vaj
    • 1/2 rúd vanília
    • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
    • 5 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 18 dkg kristálycukor
    • 8 darab kardamom

    A krémhez:

    • 1 dl tejszín
    • 10 dkg mascarpone
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1/2 rúd vanília

    A kompóthoz:

    • 10 dkg bébinarancs (kumquat)
    • 2 evőkanál barna nádcukor
    • csipetnyi gyömbér

    Elkészítése:

    A kardamomot kibontjuk, a magokat kiszedjük és mozsárban finomra őröljük. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a vanília rudat. Amikor felolvadt, levesszük a gőzről, visszahűtjük, majd habverővel lassan belekeverjük a tojásokat.

    Kanállal hozzákeverjük a 2 evőkanál lisztet és a porrá tört kardamomot, majd a kikent, tortaformába (24cm) öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.

    A bébinarancsot félbevágjuk, kimagozzuk, és a cukorral pár perc alatt megpároljuk, végül késhegynyi gyömbért teszünk bele.

    A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a fél rúd vanília kikapart belsejével, hozzákeverjük a felvert tejszínt.

    A kihűlt csokitorta tetejére kenjük a krémet, és a bébinarancsos kompóttal bevonjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá