Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fanta torta recept

Fanta torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához (28 cm tortaforma):

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 dl olaj
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 25 dg vaj
    • 20-25 dkg porcukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • fel kg friss tehéntúró

    Tetejére

    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál cukor
    • 7 dl narancsos uditő

    Elkészítése:

    Ezt a nagyon közismert süteményt, a változatosság kedvéért most kerek, kapcsos tortaformában (28 cm) készítettem el. A tojások sárgáját kihabosítottam a cukorral, aztán hozzáöntöttem az olajat, belekevertem a lisztet, kakaóport, sütőport és végül finoman beleforgattam a tojás fehérjékből vert kemény habot.

    Olajozott, lisztezett formában megsütöttem.

    Krém:

    A vajat kikevertem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadagoltam a tehéntúrót. A kihűlt piskótáról lekapcsoltam a forma oldalát annyi időre, amíg szépen, egyenletesen rákentem a túrókrémet, azután visszahelyeztem a formát és ráöntöttem az üdítős pudingot.

    Tetejére:

    A pudingport,  cukrot megfőztem az üdítőben. Amikor valamennyit hűlt, ráöntöttem a krémre és azonnal hűvös helyre tettem. Másnap végleg lekapcsoltam a forma oldalát, így könnyen szeletelhettem.

    A piskóta nagyon könnyű és puha lett az olaj miatt. Egyéb kakaós torták, sütemények elkészítéséhez is ajánlom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá