Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás császármorzsa recept

Vaníliás császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl búzadara
    • 1,5 dl liszt
    • 4 ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl szóda
    • 2 dl tej

    Sütéshez:

    • 5 dkg vaj

    Öntet:

    • 1 cs vanília puding
    • 6 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Összeverjük egy tálba a darát, a lisztet, a cukrokat, a tojásokat, a szódát és a tejet. Hagyjuk egy picit állni, hogy a dara megszívja magát (1 óra elegendő), majd jöhet a sütés.

    Felforrósítjuk egy nagy serpenyőben hozzá a vajat, majd beleöntjük a masszánkat és elkezdjük sütni. Sülés közben forgatjuk a tésztát, majd ha már “darabolható”, akkor elkezdjük egy fakanállal vagy egy műanyag lapáttal morzsává szedni.
    Lassan süssük, nehogy megégjen. Emiatt időigényesebb, de megéri vele bajlódni.

    Öntet: sűrű pudingot főzünk a hozzávalókból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá